110 m2 ČUKARICA ŽARKOVO 5.0 Janka Mišića

011/250 8778 105.000 €
Dodato u favorite
1/17

prodaja stana Beograd, ČUKARICA, BELE VODE, Janka Mišića,

UKNJIŽEN,

petosoban dvoetažni stan tipa dupleks sa dve terase, i tri kupatila, sprat: IV, cg - gas, bez ulaganja,

I NIVO: 69m2 sastoji se od dnevnog boravaka, kuhinja sa trpezarijom, ostave, spavaće sobe, dva kupatila, i dve terase.

II NIVO: 41m2 korisne površine (podne površine 69m2) sastoji se od tri sobe i kupatila.

Ovaj stan se može kupiti iz kredita banke.

VIDEO PRIKAZ ovog stana pogledajte na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=aiAAM2ShXGs&t=63s

KONTAKT: 063/443-225,

Agencijska provizija za kupovinu ove Nekretnine je 2%.

Pogledajte kompletnu ponudu na: www.sigmanekretnine.comOpština: ČUKARICA
Kvadratura: 110
Lokacija: ŽARKOVO
Struktura: 5.0
Godina gradnje:
Ulica: Janka Mišića
Sprat: 4/5
Tip stana - Dupleks
Uknjižena nekretnina
Bez ulaganja


Cg - gas
Etažno grejanje - struja
Lodja


2 lodje
3 kupatila
Klima uredjaj


Lodja je zastakljena
Telefon
Špajz


Javni parking
Nekada selo Žarkovo a danas naselje u Beogradu koje po poslednjoj statistici, broji više od 80.000 stanovnika. Naselje postoji već pet vekova.

Poslednjih par godina, NASELJE Žarkovo je skoro neprepoznatljivo zbog velikog broja novoizgradjenih objekata što je doprinelo da se praktično ovo naselje spoji sa naseljima Cerak, Bele vode Filmski grad I Banovo brdo.

Prevoz i prateća infrastuktura naselja je idealna obzirom da kroz naselje saobraća veliki broj linija gradskog prevoza koje ovo naselje povezuje sa ostalim delovima grada 37, 50, 51, 52, 56, 58, 88, 89, 512, 531, 532, 533. Od strogog centra grada, naselje je udaljeno 10 km i gradskim prevozom se stiže za 20-tak minuta.

Najveća saobraćajnica je Trgovačka ulica koja je praktično nastavak Ibarske magistrale kojom dnevno u Beograd dođe veliki broj ljudi iz zapadnog dela Srbije.

Žarkovo je dobilo ime po vitezu Promićuru Žarku čije ime danas nosi ulica na Belim vodama. On se pominje u pričama vezanim za period 16. veka, kada su ovi prostori bili pod Turcima. Poreznici nisu znali ime zemlje kojom je upravljao vitez Žarko, obzirom da su teritoriju činila dva odvojena sela, Bele vode i Repište. Poreski činovnici su ih objedinili i nazvali Žarkovo selo. Ime se zadržalo danas.

Postoji zanimljiv mit koji naravno nema utemeljenja u istorijskim činjenicama da je nekada davno na području današnjeg Žarkova postojao zmaj koji je činio zla po selu. Njegov vlasnik je bila baba Jula, po kojoj je ime dobilo naselje Julino brdo. Jednog dana strašnoj aždaji suprostavio se vitez Žarko, koji je pokorio neman i po svome spasiocu, navodno ovo mesto dobilo je naziv Žarkovo. Mesto na kojem je pala glava zmaja dobilo je ime Zmajevac, mesto gde je pao rep nazvano je Repište, a mesto gde je otekla krv nazvano je Bele Vode koje su danas mesne zajednice .


Malo je poznato i da je Žarkovo imalo i status seoske Kneževine, a status opštine steklo je 1841. godine. Danas, Žarkovo čini šest mesnih zajednica koje su još uvek u sastavu Opštine Čukarica. Ukazom kralja je 1910. godine teritorija je razdvojena na opštine Žarkovo i Čukarica. Odlukom vlasti 1954. godine Žarkovo ponovo postaje naselje i pripada opštini Čukarica.

Prva osnovna škola sagrađena je u Žarkovu, 1840. godine, a dobila je ime po srpskom književniku Ljubi Nenadoviću. Odmah pored škole nalazila se čuvena poslastičarnica koju starosedeoci sa setom pamte. Poslastičarnice više nema a na tom mestu sagrađen je Super Vero.Slične nekretnine

3.5

ČUKARICA, BANOVO BRDO

115.000
prodaja stana Beograd, ČUKARICA, BANOVO BRDO, Požeška, UKNJIŽEN, troiposoban dvoetažni stan tipa duplex sa lodjom i dve terase, 2 mokra ...
prodaja stana Beograd, ČUKARICA, BANOVO BRDO, Požeška, UKNJIŽEN, troiposoban dvoetažni stan tipa duplex sa lodjom i dve terase, 2 mokra ...
3.5 5/5 99 m2detaljno
Miodrag Blagojević

Miodrag Blagojević

licenca br. 1837
063/443-225,

Kontaktirajte nas